19/12/12

4:50 μ.μ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2012 


ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ AMBER ALERT
ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΗΛΙΚΗΣ ΣΟΥΚΡΙ (επ.) ΦΕΜΙΕ ΣΕΤΖΙΝ (ον), 15 ΕΤΩΝ
  
Στις 4 Δεκεμβρίου 2012 η ανήλικη Σουκρί Φεμιέ Σετζίν (15 ετών), βουλγαρικής καταγωγής, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στο χωριό Ταξιάρχης του δήμου Ιστιαίας Ευβοίας.

Η ανήλικη έχει ξανθά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,60 μ. και βάρος 55 κιλά. Όταν εξαφανίστηκε φορούσε μαύρη μπλούζα, μαύρο παντελόνι και άσπρα αθλητικά παπούτσια.

Δεδομένης της πολυήμερης παραμονής της ανήλικης εκτός της οικίας της και των κινδύνων που ελλοχεύουν, κρίνεται αναγκαία η άμεση εύρεσή της.

Η οικογένεια της Φεμιέ ανησυχεί και ευελπιστεί με την βοήθεια όλων μας σύντομα να βρεθεί και να επιστρέψει ξανά κοντά τους.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλούμε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Οργανισμό μας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το εικοσιτετράωρο (24 ώρες), στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000 καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα πλαίσια των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Σε διεθνές επίπεδο «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:

● Είναι μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children), το οποίο εδρεύει στην Washington των Ηνωμένων Πολιτειών.
Είναι μέλος του Δ.Σ. στο Missing Children Europe.
● Είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Τηλεφωνικών Γραμμών για την προστασία των παιδιών (Child Helplines International) που περιλαμβάνει τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης από 160 χώρες.
● Είναι αναγνωρισμένος συνεργαζόμενος φορέας στο DPI (Department of Public Information) των Ηνωμένων Εθνών.
● Είναι αναγνωρισμένος Μ.Κ.Ο. με συμβουλευτικό ρόλο στο ECOSOC (Economic and Social Council) των Ηνωμένων Εθνών
● Είναι μέλος στο διεθνές site για τις εξαφανίσεις ανηλίκων www.missingkids.com
Είναι μέλος στην EFSC (European Federation for Street Children).
Είναι μέλος στο ευρωπαϊκό δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού Eurochild

Στην προσπάθεια του Οργανισμού μας να δραστηριοποιηθεί και να σταθεί κοντά στα παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και βρίσκονται σε κίνδυνο, προβαίνουμε στη δημιουργία, εκτύπωση και ανάρτηση αφισών τους σε σημεία της χώρας μας, σε συνεργασία πάντα με τις ελληνικές αρχές. Συνεργαζόμαστε επίσης με Μ.Μ.Ε. και άλλους φορείς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανεύρεση τους.

Παρακαλούμε για τη δημοσίευση του παραπάνω δελτίου τύπου. Σε ενδεχόμενη ανεύρεση της Σουκρί Φεμιέ Σετζίν θα σας ενημερώσουμε σχετικά με νέο δελτίο τύπου και θα παρακαλούσαμε για την άμεση αφαίρεση των αφισών από τους χώρους ανάρτησης.