6/4/15

10:21 π.μ.
Είναι γεγονός πως οι νέες ραδιοερασιτεχνικές ψηφιακές τεχνολογίες, αναπτύσσονται με άκρως επιταχυνόμενους ρυθμούς και αλματώδεις εξελίξεις.
Καινοτόμες ιδέες, νέες εφαρμογές, άπειρα modes μετάδοσης και προϊόντα ψηφιακών τεχνολογιών που προσφέρουν τεράστιο πεδίο πειραματισμού και εξέλιξης.
Εμείς σαν χρήστες πολλών εκ των ψηφιακών τεχνολογιών και ιδιαιτέρως του δικτύου D-star, προβληματιστήκαμε για το κοινό σημείο που θα μπορούμε να ανταλλάξουμε γνώσεις επί όλων των θεμάτων.
Μετά από επαναλαμβανόμενες συζητήσεις, καταλήξαμε στην ιδέα δημιουργίας μιας ιστοσελίδας γενικού ενδιαφέροντος.
Πιο συγκεκριμένα, θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν ιστότοπο που θα προσφέρει γενικές και ειδικές γνώσεις για όλα τα γνωστά ραδιοερασιτεχνικά ψηφιακά συστήματα.
Για την υλοποίηση του δικτύου D-star, έπρεπε να μελετήσουμε και να συνδυάσουμε πολλές τεχνολογίες και ηλεκτρονικές υπηρεσίες (WiFi, Internet κ.τ.λ).
Με το πέρασμα του χρόνου μάθαμε και πειραματιστήκαμε σε καινούριες εφαρμογές, κατανοώντας πως μια γενικότερη γνώση αυτών των τεχνολογιών, είναι πλέον απαραίτητη.
Δυστυχώς, μέχρι τώρα δεν υπήρχε μια κοινή ιστοσελίδα που θα μπορούσε να προσφέρει γνώσεις για όλες τις ψηφιακές τεχνολογίες και θα έδινε πρόσβαση σε οποιονδήποτε θέλει να ενημερωθεί ή να μεταδώσει τις γνώσεις του.
Έτσι λοιπόν πήραμε τη γενναία απόφαση σταδιακής εγκατάλειψης της υπάρχουσας ιστοσελίδας www.dstar.gr και δημιουργίας ενός νέου ιστότοπου με τον διακριτικό τίτλο www.digitalmode.gr
Δεδομένης της ραγδαίας ψηφιακής τεχνολογικής εξέλιξης, έπρεπε να επιλέξουμε ένα domain που δεν παραπέμπει σε συγκεκριμένη ψηφιακή τεχνολογία, αλλά θα είναι πάντα επίκαιρη και ανεξάρτητη από οποιαδήποτε τεχνική πρόταση και κατασκευαστικό οίκο.
Το Domain δημιουργήθηκε από χρήστες των ψηφιακών δικτύων D-star, APRS, C4FM κ.α και θα μπορεί όποιος συνάδελφος το επιθυμεί, να εγγραφεί στέλνοντας email στο sv1rd@ham.gr και να παραλάβει έναν κωδικό πρόσβασης και συγγραφής σε όλα ή σε επιλεγμένα τεχνολογικά θέματα.
Στόχος μας είναι αυτός ο ιστότοπος, να αποτέλεσει την πληρέστερη και πιο ανεξάρτητη πηγή γνώσης για όλα τα ψηφιακά συστήματα.
Ελπίζουμε όλοι να αγκαλιάσετε αυτή την προσπάθεια και να προσθέσετε το λιθαράκι σας, συμμετέχοντας ενεργά.
Σίγουρο είναι πως η συμμετοχή σας θα πιάσει τόπο και θα βοηθήσει στην περαιτέρω εξέλιξη των ψηφιακών δικτύων, αφού μόνο με την προσωπική σας συμμετοχή και την ομαδική προσπάθεια, θα μπορέσουμε να ξαναβρεθούμε στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών εξελίξεων.

SV1EDZ
Βελισσάρης Δημήτρης