28/7/15

9:00 μ.μ.
Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την επαναλειτουργία του επαναλήπτη φωνής Yaesu Fusion Wires-X του όρους Υμηττός.
Ο επαναλήπτης παρέμεινε περίπου 20 ημέρες εκτός λειτουργίας, για λόγους αναβάθμισης του λογισμικού.
Η αναβάθμιση σχετίζεται με την προετοιμασία λειτουργίας της συσκευής στο Παγκόσμιο δίκτυο του συστήματος Yaesu Fusion Wires-Χ, αλλά και επιπλέον βελτίωσης του DSP με αυξημένη απόδοση encode / decode ψηφιακών σημάτων C4FM.
Όπως είναι ήδη γνωστό και από τα διάφορα Forums του διαδικτύου, η ενεργοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων της νέας ψηφιακής πλατφόρμας της Yaesu, θα είναι έτοιμη σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, κάτι που μας ανάγκασε στην επίσπευση των εργασιών αναβάθμισης.
Η RSF Hellas, έχοντας βάλει σε απόλυτη προτεραιότητα την εισαγωγή και χρήση της νέας τεχνολογίας Yaesu Fusion στην υπηρεσία του Έλληνα Ραδιοερασιτέχνη, ακολούθησε τις οδηγίες της επίσημης αντιπροσωπείας Αφοί Αργυρόπουλοι και αναβάθμισε τον επαναλήπτη SW1H του Υμηττού.
Οι χρήστες του συγκεκριμένου επαναλήπτη, το χρονικό διάστημα που ήταν εκτός λειτουργίας, εξυπηρετήθηκαν από τον νέο επαναλήπτη φωνής SW1K της RSF Hellas στο όρος Κιθαιρώνας.
Σίγουρο είναι πως ο συγκεκριμένος επαναλήπτης βρίσκεται και πάλι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, με την τελευταία έκδοση λειτουργικού προγράμματος και απόδοση που έχει σχολιαστεί θετικότατα τον τελευταίο καιρό.
Για όσους δεν γνωρίζουν καθόλου για τον συγκεκριμένο επαναλήπτη, υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για τον πρώτο ‘υβριδικό’ επαναλήπτη στην περιοχή της Αττικής, με δυνατότητα αναμετάδοσης αναλογικών αλλά και ψηφιακών σημάτων C4FM.
Τα τεχνικά στοιχειά του επαναλήπτη Yaesu Wires-x είναι τα εξής:
Διακριτικό επαναλήπτη: SW1H
Συχνότητα εκπομπής του επαναλήπτη: 438,7125 MHz
Συχνότητα λήψης του επαναλήπτη: 431,1125 MHz
Yπότονος λειτουργίας για αναλογική χρήση: 91.5 Hz
Ευπρόσδεκτοι όλοι οι κάτοχοι ψηφιακών πομποδεκτών C4FM, να συμμετάσχουν μαζί μας στις δοκιμές της νέας ψηφιακής πλατφόρμας YAESU SYSTEM FUSION.
Υπενθυμίζουμε πως αναλογα με το είδους της διαμόρφωσης που ενεργοποιούμε τον επαναλήπτη, θα μας αναμεταδώσει και με το αντίστοιχο mode.
Οι χρήστες με δυνατότητα ψηφιακής μετάδοσης, θα πρέπει να επιλέξουν τη λειτουργία Auto Mode στον πομποδέκτη τους, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν και στις συνομιλίες των χρηστών με FM αναλογική διαμόρφωση.
Με εκτίμηση
Τεχνική Επιτροπή
RSF Hellas