9/9/16

9:31 π.μ.
Για μια ακόμη φορά η RSF Hellas βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος αποδεικνύοντας πως είναι ο ένας από τους πιο ενεργούς Ραδιοερασιτεχνικούς Συλλόγους των τελευταίων χρόνων.

Μέσα από μια έντονη παρουσία σε όλα τα μεγάλα γεγονότα όπως την Υγειονομική κάλυψη του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, την Τηλεπικοινωνιακή κάλυψη όλων των μεγάλων Δράσεων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και πολλών άλλων σημαντικών δράσεων, είναι ξεκάθαρή η ανοδική πορεία του συγκεκριμένου Συλλόγου.

Και αυτή τη φορά η RSF Hellas ενεργοποίησε 2 νέους επαναλήπτες σε Ραδιοερασιτεχνικές υποζώνες που δεν έχουν αξιοποιηθεί ιδιαίτερα από τους περισσότερους Ραδιοερασιτεχνικούς φορείς.

Πιο συγκεκριμένα έγινε ενεργοποίηση ενός SHF επαναλήπτη στη υποζώνη 1,2 GHz, με τα ακόλουθα τεχνικά χαρακτηριστικά:

TX 1270.2 MHz
RX 1298.2 MHz (Shift +28 MHz)
Υπότονος 91,5 Hz
Διακριτικό SW1M
Διαυλοποίηση 25 KHz
Κατασκευαστής ICOM

O επαναλήπτης βρίσκεται στη φάση δοκιμών και βελτιστοποίησης της ευαισθησίας του, πρόκειται να συνδεθεί στο δίκτυο Echolink και είναι εγκαταστημένος στην κορυφή του όρους Υμηττός.
Σύντομα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες και θα μπορούμε να πειραματιστούμε πλήρως σε αυτή την ‘ξεχασμένη’ Ραδιοερασιτεχνική υποζώνη.
Η συσκευή του επαναλήπτη είναι επαγγελματικών προδιαγραφών, διαθέτει υπερσύχρονο controller ελέγχου με φωνητικό ID και αναφορά στάθμης σήματος πρόσβασης.

Ο δεύτερος επαναλήπτης που ενεργοποιήθηκε λειτουργεί στη μπάντα των 10 μέτρων, και υλοποιήθηκε μετά από ιδιαίτερες παρακλήσεις συναδέλφων Ραδιοερασιτεχνών της περιοχής των Αθηνών.

Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι τα ακόλουθα:
TX 29.690 MHz
RX 29,590 MHz
Υπότονος 91,5 Hz
Διακριτικό SW1L
Διαυλοποίηση 10 KHz
Κατασκευαστής YAESU

Ο εν λόγω επαναλήπτης εγκαταστάθηκε και λειτουργεί από τη κορυφή του Υμηττού με κεραία 5/8λ , κάθετης πόλωσης και ισχύ 50w.
Από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας, ακούσαμε συναδέλφους από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, καθώς η διάδοση περιοριζόταν στα 1000 με 2000 χιλιόμετρα, περιμετρικά της Αθήνας.
Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται εργασίες τοποθέτησης ειδικού controller ελέγχου και διαχείρισης του repeater αλλά και ενεργοποίησης ορισμένων ακουστικών λειτουργιών που θα διευκολύνουν τους Ραδιοερασιτέχνες άλλων χωρών να αναγνωρίζουν ευκολότερα τη χώρα προέλευσης του επαναλήπτη και την ποιότητα πρόσβασης σε αυτόν.
Θα ακολουθήσει και έτερη ανακοίνωση με την ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά τον συνάδελφο SV0DR Δημήτρη Αργυρόπουλο που έκανε δωρεά όλο τον εξοπλισμό των παραπάνω επαναληπτών στην RSF Hellas, με σκοπό την αδειοδότηση και λειτουργία τους στην περιοχή της Αθήνας.
Ο Δημήτρης έχει αποδείξει σε βάθος χρόνου, ότι πάνω από όλα, έχει μια γνήσια Ραδιοερασιτεχνική ψυχή.
Για την RSF Hellas
SV1EDZ