16/11/16

Μαραθώνιος: από τους 18.000 δρομείς, οι 3 με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Στο Μαραθώνιο που έγινε την προηγούμενη Κυριακή συμμετείχαν περίπου 18000 δρομείς. Τρεις (3) από αυτούς παρουσίασαν οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου κατά την άσκηση (ενώ έτρεχαν), όλοι τους στα τελευταία 10 χιλιόμετρα. Καπνιστής είναι μόνον ο ένας, και αυτός ήπιος. Ο μεγαλύτερος είναι 50 ετών, με πλούσιο παρελθόν στον αθλητισμό σε ποικίλα αθλήματα μέχρι τα 35 του χρόνια, ασχολήθηκε ξανά τον τελευταίο χρόνο και έκανε συστηματική προετοιμασία τους τελευταίους 5 μήνες.

Ο αμέσως νεότερος είναι 46 ετών, αθλείται συστηματικά με προπονητή, είναι έμπειρος στο μαραθώνιο (έτρεξε μαραθώνιο για 5η φορά), στα πλαίσια της προετοιμασίας του έτρεχε 90 χιλιόμετρα την εβδομάδα.

Ο νεότερος όλων 41 ετών αθλείται επίσης συστηματικά και έτρεχε 30 χιλιόμετρα την εβδομάδα. Οι δύο νεότεροι έκαναν πρόσφατα δοκιμασία κοπώσεως, χωρίς παθολογικά ευρήματα.

Ύποπτη ενόχληση καθώς έτρεχε είχε ο ένας, δεν την αξιολόγησε όμως σωστά, υπέθεσε ότι ήταν μυοσκελετικής αιτιολογίας και συνέχισε το τρέξιμο. 


Ο 2ος σταμάτησε λίγο αφού παρουσίασε την ενόχληση.

Για τον 3ο δεν γνωρίζουμε, διότι παρουσίασε ανακοπή κοντά στον τερματισμό και είναι διασωληνωμένος. Το ποσοστό 3/18000 είναι βέβαια μικρό, αλλά …………. Μέτρον άριστον!
—-
Απ’ όσο γνωρίζουμε, 200 περίπου ζήτησαν ιατρική βοήθεια.

(τα στοιχεία είναι από το νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς)


Πηγή άρθρου 
πηγή άρθρου 2 
Share:

Πιστοποιημενο Εκπαιδευτικο Κεντρο Πρωτων Βοηθειων.

We are ISO 9001:2015 certified.

Member of Committee for Tactical Emergency Casualty Care

Member of Committee for Tactical Emergency Casualty Care
Since 2018

Διαλεξατε το διαβασατε περισσοτερο :

Άσκηση part 2

Τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η 2 ημερών άσκηση του Πυροσβεστικού Σώματος με σενάριο τροχαίου με πυρκαγιά σε οχήματα μέσα σε σήραγγα. Ο Σύλλο...

Hands - Only CPR

Το αρχειο μας

Κεραυνοί live

meteoalarm.eu

Site με καταχωρημενο Copyright.

Visitors Powered by google.

Από το Blogger.