Κεραυνοί live

13/9/19

9:55 π.μ.
Πριν λίγους μήνες η προηγούμενη κυβέρνηση είχε καταθέσει νομοσχέδιο το οποίο οδηγούσε στο τέλος του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και αυτό αμέσως μετά το μάτι και τα γνωστά προβλήματα που είχαν προκύψει πχ στις επικοινωνίες. 
Ο σύλλογος μας αντέδρασε ΔΥΝΑΜΙΚΑ και και χωρίς φαρισαϊσμούς κατέθεσε την άποψη των μελών μας στο σχετικό κείμενο.

Η σημερινή κυβέρνηση επαναφέρει νόμο που ναι μεν προβλέπει κάποιες αλλαγές από το προηγούμενο κείμενο, αλλά με τις ασάφειες και τις γενικότητες του αφήνει περιθώρια ερμηνειών από τις διάφορες εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Ενώ η ΜΗ ολοκλήρωση του, αλλά η πρόβλεψη "Με απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ύστερα από εισήγηση της Ε.Ε.Α.Ε. και της Ε.Ε.Τ.Τ., καθορίζεται η διαδικασία υποβολής, η μορφή και το περιεχόμενο της ανωτέρω δήλωσης, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα."  επιτρέπει την επαναφορά του κειμένου της προηγούμενης κυβέρνησης από το παράθυρο. 

Καλούμε 
- τον εθελοντικό κόσμο να αντιδράσει ΜΑΖΙΚΑ και ΔΥΝΑΜΙΚΑ στα σχόλια της διαβούλευσης που ΠΡΟΣΟΧΗ είναι ανοικτή σε Σχόλια έως 17 Σεπτεμβρίου 2019, 20:00.
- την κυβέρνηση να προβεί στην απόσυρση των εν λόγο άρθρων μέχρι την ολοκλήρωση του εν λόγου κειμένου και να καλέσει σε τραπέζι ουσιαστικού διαλόγου και όχι απλής ενημέρωσης τους εκπροσώπους του εθελοντικού κόσμου. 
- τα μέλη μας και τους ανεξάρτητους ραδιοερασιτέχνες που θέλουν να ενώσουν μαζί μας την φωνή τους σχετικά με την διαβούλευση του Νομοσχεδίου "Αδειοδότηση και Έλεγχος Κατασκευών Κεραιών στην Ξηρά" να αποστείλουν θέσεις και παρατηρήσεις στο email: president@rsfhellas.org.

Τέλος θυμίζουμε πως ο σύλλογος μας, ΔΕΝ έχει δώσει σε κανέναν φορέα ή ένωση προσώπων, εξουσιοδότηση εκπροσώπησης μας σε οποιαδήποτε υπηρεσία ή φορέα.